Ik heb zoveel te vertellen!!!!
Goedemorgen, middag, avond of nacht iedereen.
We zijn nu al bijna 3 weken op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland in een camper(hier noemen ze het een campervan).
We hebben al veel meegemaakt.
Het 1e wat we hier deden was met dolfijnen zwemmen.
Nou… met dolfijnen zwemmen!?
Het dolfijnen zwemmen was niet helemaal volgens plan.
Het was al niet zo lekker weertje om te zwemmen en om er nog een schepje bovenop te leggen, duurde het wel 2 en een half uur voordat we ze vonden!!!!!
Je moest een groep dolfijnen om je heen hebben.
En precies wat we nodig moesten hebben hadden we niet.
Een mevrouw op de boot zei: dolfijnen zwemmen meestal bij de boot voor golven.
Maar omdat er al genoeg golven waren hadden ze een boot ook niet nodig.
Wat ik nu ga vertellen deden we allemaal of vlakbij Hahei beach.
We hebben ook al gesnorkeld bij een steen strandje, pappa en ik hadden hele mooie vissen gezien.
Maar mamma was niet mee omdat ze samen met Jilt een strandje aan het zoeken was, omdat Jilt wou surfen.
Mamma ging daar snorkelen ik wou dat ik mee was gegaan, want mamma zag een pijlstaartrog.
Daarna gingen we naar Shelly beach waar we alleen school deden dat lijkt me dus niet iets interessants.
Dus ik ga het maar hebben over Waihi beach, het strand van alle schelpen.
We zagen vooral veel slakken huisjes.
Van de kleinste tot de allergrootste die je ooit in je leven gezien hebt.
1000den glimwormen zag je bij de Waitomo Caves.
Wij hadden een tocht van 2 grotten geboekt.
Bij de 1e grot waar we in gingen zagen we de meeste glimwormen, daar was het ook heel donker en zaten we in een bootje.
Bij de 2e grot moesten we lopen en waren er lichten.
Daar ging het vooral om de grot en de eigenschappen daarvan.
Na Waitomo gingen we naar Waikite daar hadden we plezier met de thermale baden
Het water uit de thermale baden kwam van een rivier van 98 graden C.
Het werd afgekoeld naar 40 graden C en je kon er in het was daar echt heerlijk.
Daarna gingen we naar het Taupo Lake, daar was niks te doen dus gingen we naar Whakapapa Village.
Daar maakte ik een wandeling van 19,4 km.
De wandeling ging door een vulkaangebied.
Het was heel zwaar en ik werd heel moe, maar het was wel heel leuk.
Pappa is morgen jarig feestje!!!!
Saar
Hoi Saar,
19,4 km wandeling, dat is ruim van ons naar Hoevelaken en terug. En dan ook nog de berg op, een hele prestatie.
Maar als je boven bent is het ook heel mooi.
Ron.
Hallo Saar.
Ik zat wat te googlen op rugzakken voor kinderen en kwam toen bij jullie uit. Wat onwijs leuk om te lezen hoe jij het reizen ervaart. Zelf hebben wij samen vier kinderen, Luna 10, Joyce 7, Kevin 11 en Tim 8 en wij denken erover om volgend jaar voor het eerst met ze naar Azie te gaan. Thailand of China, dat hangt er nog om. Ben dus reuze benieuwd om later jouw avonturen in China te lezen.
Ik wens jullie nog een super geweldige reis!
Groetjes van ons allemaal.
Hoi allemaal! Wat een belevenissen daar in Nieuw Zeeland. Helemaal te gek! Grotten, vulkanen, dolfijnen (als je ze ziet), thermalen baden. Dat is genieten. Hebben Jilt en Fiene ook die tocht gewandeld?? Petje af. Heel veel felicitaties van ons voor jou en je papa! Doei! Kusjes en knuffeltjes van Sjoerd, Arjan, MJ, Joris en Marijn. xxxxx.
Hoi,
Wat een heerlijke ontspannen dingen doen jullie allemaal. Super genieten zeg.
En voor Remko, gefeliciteerd!!
Groetjes van ons allemaal.
Hoi Saar,
Wat een mooie avonturen weer! Echt knap dat jullie zo ver kunnen wandelen. Veel plezier vandaag met de feestdag van je pappa! Toen Elbe vorig jaar 3 werd op de camping in Australie hebben we zelf slingers gemaakt (tip: gaat heel goed met een touwtje en aluminiumfolie) en hebben we de buren uitgenodigd om taart te komen eten, heel gezellig ook al waren we ver weg van familie en vrienden.
groetjes
Suzan