Famous in China

Op de muur in Xian fietsen was zoals ik gehoopt had heel mooi.

Helaas konden we niet over de hele muur fietsen.

Omdat we met het vliegtuig naar Chengdu(spreek uit tjengdoe) de stad van de panda’s moesten gaan.

In het vliegtuig probeerden Fiene en Jilt nog even school te doen.

Maar we landen alweer te snel.

Eenmaal aangekomen in Chengdu verbaasde het ons dat het toch zo’n grote stad was.

Omdat het tussen de bergen lag in een kom was er heel veel smog(dat zijn auto uitlaatgassen)wij zaten gelukkig in een hostel met een tuin er om heen.

We waren aangekomen in het donker terwijl pappa en mamma eten bestelden maakten wij onze 1e vrienden.

Er waren daar geen kinderen maar wel mensen die ons leuk vonden en wij natuurlijk hun.

De 2e dag een beetje daar blijven en met de mensen die we de vorige avond ontmoet hadden spelen.

Dat vonden wij heel leuk, en mijn ouders natuurlijk ook want zij konden toen even hun eigen werk doen.

De 3e dag gingen we 2 dingen doen, eerst gingen we natuurlijk naar de panda’s, wat moet je anders doen in de stad van de panda’s.

Daarna na 2 uur rijden kwamen we aan in Leshan daar gingen we niet overnachten maar wel lunchen, om daarna naar de grootste boeddha van China te gaan van 71 meter lang.

Of het de grootste van de wereld is weet ik niet, wat ik wel weet is:
De boeddha werd gebouwd om het kruispunt van 3 rivieren rustig te krijgen, omdat er vele schippers daar omgekomen waren.

Toen de boeddha af was is het kruispunt ook echt rustig is geworden, gelovigen denken dat het echt door de boeddha komt.

Maar mensen die niet boeddhistisch zijn denken dat het komt door de stenen die uitgehakt zijn, en daarna in de rivier zijn gegooid.

Na weer 2 uur rijden zijn we weer in Chengdu.

Na Chengdu vlogen we met het vliegtuig naar Lijang en vanuit Lijang gingen we meteen met de bus naar de Tiger-leaping-gorge.

Bij de Tiger-leaping-gorge maakte we een wandeling van 2 dagen, oma ging de 1e dag op een paard, want de 1e dag hadden we de klim, de 2e dag gingen we alleen maar dalen.

De wandeling was in totaal 16 kilometer.

In Shuhe het plaatsje na Lijang was er elke dag een dansvoorstelling, behalve op maandag.

Dat was heel mooi.

In Shuhe hadden we ook een guesthouse waarvan de baas een Nederlander was.

Vanuit Lijang(vlakbij Shuhe)gingen we met de trein van Lijang naar Dali.

We zaten 2 uur in de trein met een vrouw die ons heel goed kon corrigeren.

Bij Jilt zei ze de hele tijd dat zijn acht niet goed was.

En bij Mij zei ze dat ik fout brei(ik doe het als ik me verveel).

Aangekomen in Dali bekijken we alleen heel even een 71 meter lange pagode.

En fietsen we naar een heel groot meer(naar de pagode gingen we ook fietsen).

Na Dali hebben we een treinreis van 29 uur, in Kunming haddenweeen kleine tussenstop maar dat was het dan wel.

Met een vertraging van een half uur, komen we aan in Yangshuo.

In Yangshuo ben ik blij dat ik HUTSPOT kan eten vanwege Nederlandse eigenaars.

Groetjes van Saar

Wordt vervolgt

Ron

Hoi Saar,
leer je ook wat chinese woorden. Die kan je ons weer leren. Veel plezier daar.
Ron.

Ada Bakker

Hallo Saar,

Ik ben ook in al die steden geweest die jij opnoemt. Ik heb 3 weken gefietst door China. Wij begonnen in Kumming de hoofdstad van de provincie Yunnan.
Lyang was een prachtige stad en ik heb op het meer bij Dali gevaren en er helemaal om heen gefietst.
Ik heb ook door de kloof gefietst. The Tiger River Kloof. De Yantze rivier stroomt daar door een smalle kloof met hele hoge bergwanden. Ik gedachten fietst ik daar weer. Geniet van alles en groeten aan idereen van Ada